Saturday, April 7, 2012

Kohupiimakorbid ja kuklid

Mõtlesin seekord lihavõttepaaša valmistamise vahele jätta ning teha hoopis kohupiimakorpe. Natuke läheb ju lihavõttetoidu alla küll. Võiks öelda, et korbid läksid nagu soojad saiad :).

Valmista 1/2 kogust pärmitaigent.
Täidiseks:
1 pakk ricotta kohupiima
1 muna
3 spl (või maitse järgi) suhkrut
rosinaid
1 spl Ekströmsi vaniljekastmepulbrit
määrimiseks muna
Sega kohupiim ülejäänud koostisosadega. Vaniljepulbrit lisasin seepärast, et kohupiimasegu tundus vedelavõitu, nii et selle võib ka lisamata jätta. Vormi taignast ümmargused saiad, vajuta neisse süvend, määri taigna ääred lahtiklopitud munaga ning pane süvendisse kohupiim. Küpseta, kuni korbid on pruunikad. Raputa tuhksuhkruga üle ning naudi.

Ülejäänud taignast tegin kukleid (lihavõttejänkusid).

4 comments:

  1. Oi, millised kokanduslikud mässamised! Kõik tundub maitsev ja tore. Jänku kõlbab isegi kaisuloomaks, seni kuni liialt ära kuivab :)

    ReplyDelete
  2. Aitäh!!! Hiljem mõtlesin, et oleks võinud neid imearmsaid kolme kõrvaga jäneseid ka teha ;).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kuujänesed on küpsetamismaailmast teenimatult välja jäänud jah. See mõte tuleb ellu viia.

      Delete
  3. Aga karta on, et need kuujänesed kipuks rohkem kaissu, kui kõhtu :)...

    ReplyDelete