Saturday, April 7, 2012

Pärmitaignast lihapirukad



Täidis:
450 g hakkliha
2 keedetud muna
1 väike sibul
paar spl keedetud riisi
soola
pipart

Valmista pool kogust pärmitaigent.
Keeda riis pehmeks. Lisa peenekshakitud sibul hakklihale ning keeda (nii jääb täidis mahlasem) kuni hakkliha omandab hallika värvuse, maitsesta, kurna. Lisa hakklihale riis ning hakitud munad, sega ja vajadusel maitsesta veel.
Rulli tainas jahusel laual õhukeseks. Aseta taignale 1 spl täidist ning keera teine taingaserv peale. Lõika pirukad klaasi abil välja ning näpi ääred kinni. Aseta pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri üle lahtiklopitud munaga. Küpseta, kuni pirukad on pealt kuldsed.

No comments:

Post a Comment