Monday, June 18, 2012

Tatrahautis suitsukana ja väikese kiiksuga

Tatar on minu meelest üks äärmiselt maitsev toiduaine, mida ei pea üldsegi kogu aeg ainult hapukoorega sööma, nagu lapsepõlves tehtud sai. Tatraroog suitsukanaga, kuhu on lisatud veel üks tore peotäis rosinaid, on üks mu lemmiksöökidest. Loomulikult peab tatar jääma sõmer ja õhuline, mitte läbivettinud ja ülekeenud. Magusad rosinad ja soolakas suitsukana moodustavad mõnusa koosluse. Seekord segasin hulka ka juba pisut igavaks muutunud kapsa-porgandihautise.

Koostis:
160 g tatart
1 suur suitsukanakints
2 sibulat
40 g rosinaid
kapsa-porgandihautist, kui seda juhtub olema
võid

Vala tatar potti, lisa killuke võid ning rösti, kuni tatar praksuma hakkab. Kalla peale keev vesi, lisa soola ning keeda, kuni tatar on pehme ja sõmer. Tõsta kõrvale.
Prae sibul õlis klaasjaks, lisa tükeldatud suitsukana ning prae, kuni kana on pruunikas, lisa rosinad ja kapsahautis ning kuumuta veel pisut. Kõige lõpuks lisa keedetud tatar ning sega see ülejäänud koostisosadega läbi. Vajadusel maitsesta soolaga. Serveeri.

No comments:

Post a Comment