Saturday, April 7, 2012

Sidruniriis

Kuna taas seisin silmitsi eelmisest toidust üle jäänud riisiga, tundus parim mõte muuta see vähegi isuäratavaks indiapäraste maitseaintete lisamisega. Sidruniriisi näol on tegemist kiirestivalmiva India toiduga, mis lisaks oma värskele maitsele on ka võrratut värvi. Eriti lihtne on siis, kui riis on juba eelnevalt keedetud, toit valmib vähem kui 10 minutiga.

Koostis:
100 g keedetud riisi
1 tl sinepiseemneid
1 tl kurkumi
rosinaid
punast tšillikauna
poole sidruni mahl ning riivitud koor








Kuumuta pannil õli, lisa sinepiseemned ning kuumuta, kuni seemned hakkavad praksuma ja hüppama. Lisa rosinad, kurkum, hakitud tšillikaun ning kuumuta pidevalt segades, kuni rosinad on pisut paisunud. Lisa riivitud sidruni koor ning sidrunimahl ja sega. Vala hulka riis ning sega korralikult läbi, kuid ära prae. Serveeri.

No comments:

Post a Comment