Tuleb endale lõpuks ikkagi tunnistada, et olen sattunud riisilainele. Selle tulemusena valmis üks (ja minu köögis esmakordne) mahlane ning suussulav kõrvitsarisotto. Meelsus riisitoitude suhtes on igastahes paranemas.
Vaja läheb (2-3le sööjale):
Kõrvitsapüree jaoks:
400 g kõrvitsat (puhastatud)
30 g võid
soola
Risotto jaoks:
150 g risottoriisi
1,5 dl valget veini
500 ml kuuma puljongit
2 sibulat
3 küüslauguküünt
riivitud parmesani
oliivõli
Kõigepealt valmista ette kõrvitsapüree. Koori kõrvits ning lõika see kuubikuteks. Sulata pannil või, lisa kõrvits ning hauta mõõdukal tulel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni kõrvits on pehme. Maitsesta soolaga. Kuna mulle tükid meeldivad, siis ei püreestanud ma kõrvitsat blenderi abil ega lasnud sel päris ühtlaseks massiks keeda, vaid jätsin püree sisse kergelt krõmpsuvaid kõrvitsatükke. Tõsta valmis püree kõrvale.

Risotto valmistamiseks kuumuta pannil paar spl oliivõli, vala sekka tükeldatud sibul ning küüslauk ja kuumuta, kuni sibul on klaasjas. Seejärel lisa riis ning sega läbi, et kogu riis saaks õliga kaetud. Kuumuta paar minutit pidevalt segades ning lisa seejärel vein. Kui vein on riisi hulka imendunud, hakka lisama kulbitäie haaval puljongit. Enne järgmise kulbitäie lisamist lase eelmisel riisi sisse imenduda. Sega ja lisa puljongit, kuni riis on kreemjas, kuid mitte pudrule keenud. Kogu protsess peaks aega võtma 15-20 minutit. Riis peaks jääma al dente. Kui see tundub veel liiga toores, siis lisa lihtsalt vett ning hauta veel. Proovi riisi segamise ajal ning kui riis on al dente, lisa kõrvitsapüree ning sega ühtlaseks. Alanda kuumust ning lisa riivitud parmesan (ja soovi korral veel võid/toorjuustu). Raputa üle parmesaniga ning serveeri kohe. Eriti mõnus koos klaasi valge veiniga.
Nii ilus :). Kas rohelised lehekesed on kress-salat?
ReplyDeleteAitäh! Ja on küll kress. Esimesed nääpsukesed selle aasta potipõllundusest :).
ReplyDelete