Seni olen proovinud pärmitaigna tegemisest nii suure kaarega mööda käia, kui võimalik, kuna küpsetised ei ole lihtsalt (minu enda arvates) nii hästi õnnestunud, kui oleksin soovinud. Rahulolematus viib edasi. Ja kuna lihapirukaisu järgi ei andnud, siis võtsin taignateo uuesti käsile. Taigen kerkis mühinal ja seekord jäin tulemusega rahule. Nii et mis muud, kui rohkem katsetamist!
Koostis:
50 g pärmi
5 dl käesooja piima
800 g jahu
2 tl suhkrut
1 tl soola
50 g võid
Murenda pärm ning hõõru see koos suhkurga vedelaks. Lisa käesoe piim, sool ning jahu, sõku tihkeks ja elastseks taignaks. Lisa sulatatud või ning sõtku tainast uuesti, kuni see on ühtlane ning lööb käe küljest lahti. Raputa taigna pind jahuga üle ning lase rätiku all soojas kohas 30 minutit kerkida.
No comments:
Post a Comment