Kuna tööpäeva hommikul ajapuuduse tõttu naljalt riisiputru teha ei jõua, siis panin selle pudru podisema tänase vaba päeva puhul. Minu lemmikuks jääb endiselt täisterakaerahelbepuder soolaste lisanditega, tavaliselt sinihallitusjuustu, seedermänniseemnete ning ghee´ga. Viimasel ajal on aga sagenenud isu katsetada magusate lisanditega hommikuputrusid. Nii ka täna.
Kahele:
1,5 dl ümarateralist riisi
2 tl suhkrut
soola
umbes 20 g 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi
Pane riis koos veega potti, lisa soola ja suhkrut ning lase madalal tulel 20-25 minutit aeg-ajalt segades haududa. Kui riis on pehme, lisa maitse järgi tumedat šokolaadi ning sega, kuni šokolaad on pudru hulka sulanud. Pudru magusust saab timmida suhkru kogusega, kuna lisades 70%-lise kakaosisaldusega šokolaadi, ei jää puder iseenesest väga magus. Küll on aga tegemist ühe kreemja ning tummise toiduga, mis on mõnus tänu oma šokolaadisusele. Maitsev nii soojalt, kui külmalt, magusaisu korral ideaalne.
.
No comments:
Post a Comment