Karulauguhooaeg on käimas ning umbrohutoidud au sees. Pestod tunduvad alati isuäratavad ning põhimõtteliselt võib neid teha väga paljudest erinevatest toiduainetest ja täiesti oma maitse järgi. Kuna minu suured lemmikud on maapähklid, siis kasutasin klassikalise pesto sisse käivate piinia pähklite asemel seekord hoopis neid. Tulemuseks oli hõrk ja nüansirikas pähkliselt-küüslauguselt maitsev pesto.
Koostis:
100 g karulaugulehti
50 g maapähkleid
4 spl riivitud Forte juustu
20 g oliivõli
näpuotsatäis soola
Eemalda karulaugulehtedelt varred ning haki lehed peeneks. Rösti maapähklid kuumal ja kuival pannil, kuni need on kuldsed. Lase pähklitel jahtuda.
Purusta pähklid kohviveskis või köögikombainis, lisa karulauk ning püreesta. Lõpuks lisa riivitud juust, soola ning õli ja sega ühtlaseks.
Sobiva konsistentsi saamiseks võib õli kogust suurendada. Mulle meeldib selline tükiline ning paksem pesto ja seepärast lisasin ka õli vähem.
No comments:
Post a Comment