Pommu näol on tegemist ühe mõnusa ja äärmiselt maitsva viljaga. Minu meelest on parim viis selle valmistamiseks ahjus küpsetamine, misjärel jääb viljaliha mahlane ja kreemjas ning on oht see toidu sisse panemise asemel lihtsalt nahka pista. Näiteks värske leivaga. Püüdsin end seekord tagasi hoida.
Hautise valmistamiseks läheb vaja:
2 pommut
2 sibulat
5 küüslauguküünt
1 suur porgand
150 g tomatipastat
200 g kabatšokipüreed
kõrvitsaseemneõli
vett
soola
suhkrut
pipart
Lõika pommud pikkupidi pooleks, tee noaga sisusse muster, määri pealt soola ja (kõrvitsaseemne)õliga ning pane 35-40 minutiks ahju küpsema. Koori jahtunult ning lõika kuubikuteks. Prae hakitud sibul ja küüslauk, lisa baklažaanikuubikud ning riivitud porgand. Kui porgand pole enam päris toores, lisa tomatipasta, kabatšokipüree ja vesi ning lase toidul aeg-ajalt segades podiseda. Maitsesta soola, suhkru ja piparaga ning hauta mõni minut, kuni maitsed ühtlustuvad. Serveeri soojalt.
No comments:
Post a Comment