Monday, April 23, 2012

Soe porgandisalat

Vahelduseks ka üks soe salat, mille kangelaseks on sedapuhku porgand. Kuna toidu nimi on ikkagi salat ning mitte hautis, siis peaks porgand lõpptulemusena jääma krõmps ning pigem toores, kui üleküpsenud ja lödi. Ülekeedetud köögiviljad kaotavad tihtipeale nii maitse, kui välimuse ja pole siis ime, kui mõnest juurviljafoobikust alles porgandihirmu välja peab peletama.

Koostis (ühele):
2 porgandit
3 küüslauguküünt
1 tl sinepiseemneid
1 spl võid
soola/pipart/mett

Pese porgandid ning lõika need juurviljakoorija abil õhukesteks laastudeks, küüslauguküüned viiluta õhukeselt. Kuumuta pannil või ning lisa sinepiseemned. Kuumuta seemneid seni, kuni need praksuma hakkavad, lisa viilutatud küüslauk ning prae, kuni küüslauk on kuldne ning läbi küpsenud. Lisa porgandiviilud, maitsesta soola ja piparaga ning sega. Lisa sorts kuuma vett ning lase porgandil kaane all pisut küpseda. Võta pann tulelt, kui porgand on veel krõmpsuv, kuid kuumaks läinud ja küps. Kui on magusaisu, võib lisada porganditele enne pannilt võtmist supilusikatäie mett. Mina eelistasin sedapuhku soolast varianti ning lisasin salatisse pestot.


1 comment:

  1. Vantaasiaga tundub sul kõik hästi olevat :). Selle loomingulisusega, noh.

    ReplyDelete