Monday, April 30, 2012

Nõgesetee

Nii nagu nõgesesupp, kuulub igasse kevadesse ka üks nädalaajaline nõgeseteekuur. Eks ikka selleks, et end turgutada ning suvele reipamalt vastu minna. Nõges sisaldab rohkesti valke, mineraalaineid (raud, magneesium, kaalium, kaltsium), vitamiine (eriti C-vitamiini) ja karotiini. Nõges on hea kõhukorrastaja, parandab ainevahetust, puhastab verd mürkainetest, tõstab südame ja veresoonte toonust ning söögiisu, soodustab naha paranemist. Nahapõletike puhul soovitatakse nõgesejuurtest ja -lehtedest vanne ja teed. Üle paari nädala ei tohiks nõgeseteed siiski juua, kuna selle joomine pikema aja jooksul tõstab leukotsüütide arvu veres ning vere normaalne hüübimine võib saada häiritud.
Tassitäieks teeks on tarvis paar supilusikatäit noori nõgeselehti. Vala vesi nõgestele ning lase umbes 10 minutit tõmmata. Kurna. Tee ei ole tugeva ega ebameeldiva maitsega, pigem on maitse leebe ning kergelt magus, kuid soovi korral võib lisada ka mett. Mulle meeldib juua teed jahtunult ning ilma lisanditeta.

No comments:

Post a Comment