Põhi:
1 dl rukkijau
1 dl nisujahu
75 g võid
2 spl vett
noaotsaga soola
Täidis:
2 sibulat
2 konservi tuunikala vees
2 muna
sorts kohvikoort
paar päiksekuivatatud tomatit
kirsstomateid
juustu
basiilikut
Näpi külm või jahu ja soolaga. Lisa vesi ning sega taigen ühtlaseks. Suru taigen 23 cm küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja ja äärtele. Aseta peale toidukile ning lase külmkapis umbes pool tundi seista.
Täidise jaoks haki sibul ning prae see õlis klaasjaks, lisa nõrutatud tuunikalakonserv ning hauta keskmisel kuumusel, kuni suurem vesi on aurustunud. Lisa hakitud päiksekuivatatud tomatid. Tõsta segu tulelt ning lase pisut jahtuda.
Pane ahi sooja. Tõsta pirukasegu taignale. Klopi lahti munad, lisa värsket või kuivatatud basiilikut, kohvikoort ning klopi segi. Vala munasegu ühtlaselt täidisele, lõika kirsstomatid pooleks ning pane kõige peale. Küpseta pirukat, kuni muna on hüübinud. Enne ahjust väljavõtmist lisa pirukale soovi korral juustu.
No comments:
Post a Comment