Puder on päeva alustuseks üks hea söök, kuid tavaliselt magusad pudrud minu hommikumenüüsse just väga sageli ei kuulu. Kuna juba ammu on olnud tunne, et ka tavapärase hommikuse pudrutegemise puhul võiks natukenegi rohkem loovust üles näidata ja maitsemeeli millegi teistsugusega rõõmustada, siis võtsin täna hommikul kaerahelbepaki asemel kätte hoopis rukkihelbepaki ja lasin fantaasial lennata. Ja nii tuligi välja rukkihelbepuder kakao, rosinate ja kuivatatud ploomidega. Läheb kindlasti lähiajal kordamisele.
Ühele:
1 dl rukkihelbeid
20 g rosinaid
3-4 kuivatatud ploomi
soola
suhkrut
kakaod
kohvikoort
Pane rukkihelbed koos vee ning näpuotsatäie suhkru ja soolaga keema. Lisa rosinad ning kuivatatud ploomid. Keeda putru aeg-ajalt segades. Lõpuks lisa sorts kohvikoort, kakaod ja maitse järgi veel suhkrut. Serveeri.
No comments:
Post a Comment