Thursday, March 29, 2012

Bataadi-porgandisupp läätsedega

Märtsis on Nami-namis kooskokkamise teemaks supid - sobib! Juba pikemat aega olidki supid menüüst miskipärast täiesti teenimatult täiesti välja jäänud... Vaadates aga kõiki neid ahvatlevaid pilte teiste kokkajate näputöödest ja veendudes (taas), et head asjad ongi lihtsad ning et lihtne asi on omakorda võimalik veel huvitavamaks muuta mõne koostisosaga, mille peale esialgu ei tulegi, olen juba mitmendat nädalat supilainel.
Jõudsin nüüd minagi napilt, aga kindlalt veel selle kuu sees ühe supipostituse teha.


Bataadi-porgandisupp läätsedega (kolmele):

500 g bataati
2 suurt porgandit
2 sibulat
2 küüslauguküünt
punaseid läätsi
1 liiter puljongit
1 spl oliivõli
0,5 tl vürtsköömneid
tükike tšillikauna
soola
küüslaugupipart
serveerimiseks kõrvitsaseemneõli ja porrut

Kuumuta potipõhjas õli ning kuumuta selles vürtsköömneid, tšillit, hakitud sibulat, küüslauku ning porrut mõni minut. Lisa läätsed, puljong, kooritud ning kuubikuteks lõigatud bataat ja porgand. Keeda  mõõdukal kuumusel 15-20 minutit, kuni bataat on pehme. Maitsesta soola ja (küüslaugu)pipraga ning püreesta saumikseriga. Serveerisin koos mõne tilga kõrvitsaseemneõliga.


No comments:

Post a Comment